Geen nieuwbouw Stadhuis op Willemsoord!

Burgerinitiatief, Geen nieuwbouw Stadhuis op Willemsoord

Helder Onafhankelijk! is bezig om een burgerinitiatief te schrijven om het stadhuis op Willemsoord te stoppen.

Een burgerinitiatief op een eerder genomen besluit kan alleen worden ingediend als er nieuwe argumenten zijn om een heroverweging te maken over een raadsbesluit, zoals over de verplaatsing van het Stadhuis naar Willemsoord.

De slechte financiële onderbouwing, slechte bereikbaarheid, weerstand vanuit de inwoners en het malafide gemeentebestuur wat samenwerkt met het vastgoed kartel zijn op zich geen argumenten om de gemeenteraad te dwingen om een heroverweging te maken. Deze heroverweging kan wettelijk gezien alleen worden gemaakt door de gemeenteraad zelf.

Een heroverweging, via een burgerinitiatief is echter nu wel mogelijk. Het Covid19 virus, in de volksmond Corona virus is een goed argument om het burgerinitiatief te gaan starten. Immers zet dit virus, de wereld letterlijk op zijn kop en is er niets meer wat het was.

Het Covid19 virus heeft op korte termijn een groot effect op het leven van de burger, de economie en het bedrijfsleven. Thuiswerken is nu de norm, om het virus onder controle te krijgen. In korte tijd is het bedrijfsleven veranderd, van grote kantoortuinen naar een werkplek in eigen woning.

Dit thuiswerken, zal na Covid19 de norm blijven. Werken op kantoor zal minder worden, en krijgt meer een sociale functie binnen een bedrijf waar de medewerkers in verschillende formaties nog 2 a 3 dagen per week samen zullen komen.

Kantoortuinen zullen worden worden vervangen door individuele of kleinschalige werkplekken en ontmoetingscentra waar medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en bijpraten. De grote vastgoedeigenaren op misschien wel het grootste zakencentrum van ons land, de Zuidas in Amsterdam, verwachten een halvering van het huidige kantooroppervlakte.

Door veranderingen van de manier van werken, is het megalomane plan om een stadhuis op Willemsoord te bouwen niet meer van deze tijd. De gemeenteraad moet zich gaan realiseren dat hun nog niet z’n “oude” plan, door de werkelijkheid van deze tijd is ingehaald.

De verhuizing van het stadhuis zal in de ijskast moeten worden gezet, tot het echt duidelijk zal zijn wat het Covid19 virus voor gevolgen heeft voor het nieuwe werken. Want een stadhuis bouw je niet voor even, maar voor een langere toekomst.

Binnenkort vind u hier meer informatie over het burgerinitiatief.

Een reactie

  1. al deze kruikenduikers schreeuwen om het hards dat het raadhuis er moet komen,desnoods door list en bedrog het gemeente bestuur aangestuurd door michiel wouters wethouder in ook niet proper hoe kan je een bakker in een slagerij zetten,denk eens scheepswerf damen die brengt de krenten in de pap
    lucratieve opdrachten van buiten veel w2erk voor de mari ne het bad met kind word weg gegooid,de marine heeft het laadse woord,wens callamiteiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.